Hostel Házirend

Kedves Vendégünk!

Először is szeretnénk megköszönni, hogy a Lima Pub & Hostelt választottad győri tartózkodásod helyszínéül. Házirendünkkel szeretnénk biztosítani a Te, illetve a többi vendégünk zavartalan és örömteli pihenését  a Hostel területén. Kérjük, hogy ennek érdekében figyelmesen olvasd el az alábbi pontokat, hiszen a szállás elfoglalásával és a bejelentkezéssel elfogadod a házirend pontjait, rendelkezéseit, és vállalod, hogy betartod azokat. Ellenkező esetben a Lima Pub&Hostel személyzete, illetve a biztonsági személyzet bármikor felkérhet a távozásra, illetve megteheti a szükséges intézkedéseket.

Nagyon szépen köszönjük az együttműködésed és  kellemes pihenést kívánunk Neked a teljes Lima Staff nevében! 🙂

A Hostel alatt a saját Pubunk üzemel, ezért kérünk, hogy az első emeletre vezető ajtót zárni és becsukni szíveskedj, a zajokat megelőzendő! Várunk Téged is szeretettel egy finom italra, ételre. A szobakulcsod bemutatásával 5% kedvezményre vagy jogosult a Pubban! 😉

Check in, check out

A check-in adott napon 15.00 órától történik, a check out ideje pedig délelőtt 11.00 óra. A hostel területén csak úgy tartózkodhatsz, ha a szállás díját már előzetesen rendezted, illetve a check in papírok kitöltésével, valós adataid megadásával regisztráltál. A szobakulcs szigorúan csak a szállásdíj rendezése után vehető át! Korábbi szállásfoglalás természetesen lehetséges, amennyiben az  érkezés előtt 2 nappal tájékoztattad a hostel személyzetét, ahonnan pozitív választ kaptál. Természetesen minden esetben megpróbáljuk teljesíteni az igényeket, a foglaltság függvényében. A késői kijelentkezés költsége a következő napi díj. Előzetes egyeztetés alapján lehetőséged van a szoba korábbi elfoglalására is, illetve csomagmegőrzésre, melynek díja 600 Ft /tárgynap. 

Amennyiben a házirend  bármely pontját megsérted, a személyzet, illetve a biztonsági személyzet azonnali távozásra késztethet, a szobaárak visszatérítése nélkül. 

Általános rendelkezések

Vendégfogadás lehetséges a személyzet tájékoztatásával és beleegyezésével 15-23 óráig bezárólag, a közös helyiségekben. Ellenkező esetben 7000Ft pótdíj megfizetése mellett Neked és vendégednek is távoznotok kell a Hostel területéről. Amennyiben vendéget fogadsz, teljes mértékig átvállalod a felelősséget vele kapcsolatban. A látogató szigorúan csak  a közös helyiségekben tartózkodhat, szobában nem! A látogató maximum 2 órát tartózkodhat a Hostel területén, ezután a személyzet bármikor távozásra szólíthatja fel. Harmadik személy részére az adataidat – jogszabályi kivételektől eltekintve – semmilyen formában nem adjuk ki, azokat zártan és bizalmasan kezeljük. 

22.00 és reggeli 8.00 óra között, kérünk mellőzz minden olyan tevékenységet, mely zajos mivoltjából fakadóan más  vendégeket megzavarhat a pihenésében. Amennyiben ilyen jellegű tevékenységed nem szünteted meg a Lima Pub&Hostel vagy a biztonsági személyzet felszólítására sem, távoznod kell a Hostel területéről. 

Amennyiben kárt teszel a Hostel bárminemű felszerelésében (ágyak, falak, lámpák, asztalok, parketta, szekrény, teljes berendezése) a Hostel részére a kárt az általunk meghatározott mértékben (, melynek mértéke 100%) köteles vagy megtéríteni a részünkre. Bárminemű szándékos károkozás hatósági eljárást von maga után. 

Magyarországon a 2011. évi XLI. törvény a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény módosításáról hatályos rendelkezései alapján a vendéglátóegységeken, szálláshelyeken TILOS A DOHÁNYZÁS, illetve a bejárattól számított 5 méteren belül szintén! Kérjük ezt szíves figyelemedbe venni és betartani. Amennyiben ezt a törvényt megsérted, higiéniai okokból köteles vagy a szoba teljes festésének árát átvállalni és megtéríteni, melybe a szállás elfoglalásával beleegyezel. Természetesen a törvény megszegése hatósági eljárást is von maga után. A szabályszegés esetén történő  átfestés díjai, melyeket át  kell vállalnod:

4 ágyas szoba esetén: 60.000 Ft, 2 ágyas szoba esetén: 40.000 Ft, 1 ágyas szoba esetén: 20.000 Ft .

A hostel területén tűzjelző rendszer üzemel, mely dohányzás esetén azonnal beindul. Természetesen ilyenkor a tűzoltók kiszállási költségét is kötelesek vagyunk átterhelni Rád.

A térítés történhet készpénzzel és bankkártyával egyaránt, a szabályzatban foglalt árak bruttó árak, melyek a törvény szerint hatályos áfát tartalmazzák. 

A károkozás egyéb eseteinél egyéni kártérítési összeg kerül felszámításra a kár függvényében, melyet köteles vagy megtéríteni a részünkre.

A 2. boxból átvett, a szobádhoz tartozó kulcskészlet tartalma: 1 db bejárati ajtó, 1 db szoba és 1 db átjáró kulcs. A kulcs elvesztése, sérülése, hiányossága esetén 6000 Ft költségtérítést számolunk fel / kulcskészlet. 

A Hostel berendezési (és bármilyen egyéb) tárgyait a  szálláshely területéről kivinni szigorúan tilos, minden egyéb esetben köteles vagy a kár megtérítésére és azonnali megszüntetésre kerül számodra  a szálláshelyszolgáltatás. Visszatérítés nincs. 

Szállás lemondása vagy távozásra kényszerülés esetén sincs visszatérítés a szobaárból, függetlenül a tartózkodásod hosszának idejétől. Amennyiben az érkezés előtt 3 napon belül kerül lemondásra a szállásfoglalás, az ár 50%-a kerül kiszámlázásra. Tárgynapon már nincs lemondás, a köteles vagy a teljes szobaára(ka)t megtéríteni a  részünkre.

Talált tárgyak

A szobákban, illetve a Lima Pub&Hostel területén hagyott tárgyakért  semminemű felelősséget nem vállalunk! A talált tárgyakat minden esetben a recepción add le, ahol azt nyilvántartásba vesszük. A talált tárgyakat a Lima Pub&Hostelben 1 hónapig tároljuk, melyre költségtérítést számolhatunk fel. Ennek mértéke maximum 1500Ft/nap. A talált tárgyak a tárolási  idő lejárta után megsemmisítésre vagy eladományozásra  kerülnek. 

Közös szociális helyiségek, berendezések használata

Megkérünk, hogy a konyha, illetve a vizesblokkok használata során vedd figyelembe és tartsd be az alapvető higiéniai szabályokat, a saját és más vendégek egészségügyi állapotának érdekében. A konyhai eszközök után a mosogatást végezd el. Kérjük, használat után zárd el magad után a csapokat, és vedd figyelembe az alapvető környezetvédelmi és energiatakarékossági szempontokat, ezzel  is védve környezetünket. Amennyiben többször is megszeged a higiéniai szabályokat úgy, hogy azzal veszélyezteted más Vendég egészségét, úgy azonnal kizárható vagy a szálláshelyről, a díjak visszafizetése nélkül. Kérjük, az esetleges hibákat jelezd a személyzetnél!

A hűtőbe tétel előtt, a rajta található leírás szerint címkézd fel saját élelmiszereid, mert a jelöletlen csomagokat és élelmiszereket eltávolítjuk/kidobjuk. Ehhez a Lima Pub&Hostel személyzete szükség esetén eszközöket tud biztosítani (etikett címke és toll).  A szobákban háztartási gépek üzemeltetése szigorúan tilos! A hostel háztartási gépeit kérünk, használat után minden esetben áramtalanítsd!

Kérünk, hogy a Hostelben tapasztalt bárminemű meghibásodást a Hostel elérhetőségeinek egyikén haladéktalanul jelezni szíveskedj! Gondatlanságból és szándékosan okozott kárt is az okozóval szemben a Lima Pub&Hostel megtérítteti. Bármilyen rendkívüli eseményt – sérülés, tűzeset, balesetveszélyes eszköz/tárgy, vegyszerrel összefüggő havária – azonnal  jelezned kell a Hostel személyzetnek vagy a Lima Pub&Hostel elérhetőségein! A Lima Pub&Hostelt nem látogathatod, ha: lázas, továbbá fertőző gyomor-, bélrendszeri és bőrbetegségben szenvedsz, görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve feltűnő vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedsz, ittas, kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer befolyása alatt állsz.

Háziállatot a Hostel területére  tilos bevinned!

A szállás igénybevételével a házirendben foglaltak is ismertnek és elfogadottnak tekintendők. A szállás igénybevétele előtt magától értetődik, hogy elolvastad, megértetted és elfogadtad a házirendben foglaltakat. A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók. Rendkívüli események (rosszullét, tűz, bűncselekmény) esetén hívható telefonszám: 112 Reklamációkat akkor veszünk figyelembe, ha azokat a tartózkodás ideje alatt jelented. Kérjük, hogy javaslataiddal, kéréseiddel fordulj a szálláshely vezetőjéhez vagy a szállás munkatársaihoz, készséggel segítünk Önöknek!

Parkolás: Parkolásra vagy a Jókai utcai vagy a Révai utcai parkoló házat ajánlanám figyelmedbe. Itt egy napra 700Ft, illetve 400Ft a díjazás. A Jókai utcai 2  perc, a másik 10 perc sétára van. 4 óra parkolás után nem számol tovább csak éjfélkor egy egész napot ad hozzá a díjhoz. Szóval ha este 8-kor érkeztek és másnap mentek el akkor 1400Ft illetve 800Ft / autó díjjal kell számolni. Hűvös és bekamarázott, őrzött parkolókról van szó. A közeli utcákban is megtudsz állni 400Ft/óra díjért. Hétköznap 08:00-18:00-ig kell fizetni, szombaton pedig 08:00-14:00-ig. Ingyenes szabadtéri parkolásra a Rába parton a tűzoltóságnál.

Kellemes pihenést kívánunk Neked a Lima Pub & Hostel teljes csapata nevében! 😊